Кадър БНТИзвестен наш адвокат коментира трагедията с 16-годишния Людмил, който загина,

...
Кадър БНТИзвестен наш адвокат коментира трагедията с 16-годишния Людмил, който загина,
Коментари Харесай

Адв. Рангелов: Виновните за смъртта на 16-годишното момче не може да се разминат само с глоби

Кадър Българска национална телевизия

Известен наш юрист разяснява нещастието с 16-годишния Людмил, който почина, откакто стъпи на разкрит кабел върху шахта в София.  Небрежност и небрежност - най-вероятно такова ще си остане обвинението  Ще стане ясно кой е отговорен за трагичния  случай , при който дете загина след токов удар на улица в столицата. Също по този начин би трябвало да е ясно и че това зависи от качествената работа на проверяващите органи в този миг.

Това разяснява адвокатът  Людмил Рангелов   в " Денят стартира " по .

Според него,  ЧЕЗ  би могла да понесе имуществена отговорност,  гражданска отговорност . Общината също би могла да носи отговорност, в случай че има отношение към другите позволения по въвеждането в употреба на обекта, във връзка с проектирането, построяването и по-късно употребата на това електрическо оборудване, в това число и  кабел а.

" Най-малка възможност има болничното заведение да понесе някаква отговорност, тъй като въпреки и обектите да се намират на нейна територия, тя няма отговорности да управлява механически по какъв начин се експлоатира обектът ", изясни юристът.

Небрежност и небрежност - най-вероятно такова ще си остане обвиняването, правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Може да се търси и отговорност за някакъв тип съпричинителство.

" При този тип закононарушения по принцип - разнообразни злополуки, при които формата на виновността е несъобразителност единствено без значение може да бъде, съпричинителство то не може да бъде в съучастничество, то е единствено при умишлените закононарушения. Така че може да се търси на цяла верига от физически лица, чиито дейности са предизвикали по някакъв метод този резултат ", разяснява адв. Рангелов.

Според него, виновниците не може да се разминат единствено с санкции.

" Ако върнем времето обратно към толкоз коментирания шадраван на площад " Славейков ", тогава наказването беше до 5 години отнемане от независимост. Сега самият текст на закона от 1 до 6 години не разрешава вече  санкции . Може да бъде условна присъдата - да речем отнемане от независимост за период до 3 години и отсрочено осъществяване на наказването ", допълни юристът, написа dunavmost.com.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР